Υλικά
- 5 μεγάλα ρόδια καθαρισμένα
- ½ κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- ½ λίτρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- 1 ξύλο κανέλας
- ½ φλιτζ. του καφέ γρεναδίνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Παίρνετε αρχικά τα ρόδια, τα τοποθετείτε σε τούλι και τα στύβετε όσο το δυνατό καλύτερα για να βγει καλά ο χυμός τους.
- Προσθέτετε μέσα στο χυμό το τσίπουρο και την κανέλα, σκεπάζετε το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ημέρες.
- Προσθέτετε αν θέλετε και την γρεναδίνη που δίνει βαθύ κόκκινο χρώμα.
- Την τρίτη μέρα σε κατσαρολάκι βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά έτσι ώστε να μισοδέσει.
- Προσθέτετε το σιρόπι στα ρόδια, αφαιρείτε την κανέλα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.