Υλικά
- 1 κιλό περίπου αρνί κομμένο σε μερίδες ή κότσια
- 4 μεγάλες, μακρουλές μελιτζάνες
- 200 γρ. φέτα σε μακρόστενα κομμάτια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε αρχικά τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
- Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να κατεβάσουν το νερό τους σε ένα σουρωτήρι, για ½ περίπου ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε να στραγγίσουν.
- Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και κοκκινίζετε μέσα το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες κονσέρβας και νερό.
- Δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει και ρίχνετε μέσα το κρέας.
- Το αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ρίγανη και όταν το φαγητό κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο, γυρίζοντάς το πότε-πότε, μέχρι να μαλακώσει, για 1 περίπου ώρα προσθέτοντας λίγο νερό όταν χρειάζεται, για να μη στεγνώσει.
- Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψί.
- Βάζετε μέσα στη σάλτσα τις μελιτζάνες και τις μαγειρεύετε και αυτές μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί και σπρώχνετε τις μελιτζάνες γύρω από το κρέας.
- Βάζετε επάνω τα φετάκια της φέτας και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.