Υλικά

  • 1 κιλό περίπου αρνί κομμένο σε μερίδες ή κότσια
  • 4 μεγάλες, μακρουλές μελιτζάνες
  • 200 γρ. φέτα σε μακρόστενα κομμάτια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε αρχικά τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
  2. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να κατεβάσουν το νερό τους σε ένα σουρωτήρι, για ½ περίπου ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στύβετε να στραγγίσουν.
  3. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και κοκκινίζετε μέσα το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Το βγάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σοτάρετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες κονσέρβας και νερό.
  6. Δυναμώνετε τη φωτιά, αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει και ρίχνετε μέσα το κρέας.
  7. Το αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ρίγανη και όταν το φαγητό κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά και το σιγοβράζετε σκεπασμένο, γυρίζοντάς το πότε-πότε, μέχρι να μαλακώσει, για 1 περίπου ώρα προσθέτοντας λίγο νερό όταν χρειάζεται, για να μη στεγνώσει.
  8. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το βάζετε σε ένα πυρίμαχο ταψί.
  9. Βάζετε μέσα στη σάλτσα τις μελιτζάνες και τις μαγειρεύετε και αυτές μέχρι να μαλακώσουν για 10-15 περίπου λεπτά. Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  10. Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί και σπρώχνετε τις μελιτζάνες γύρω από το κρέας.
  11. Βάζετε επάνω τα φετάκια της φέτας και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί.