Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 φακελάκια σοκολάτα γάλακτος, δάκρυα
- 3 αβγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ. γλ. αλάτι
- ½ κ. γλ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί λιώστε αρχικά το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και την κουβερτούρα.
- Για να λιώσει η κουβερτούρα γρηγορότερα, μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατέψτε το μίγμα καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και γυαλιστερό.
- Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, κατεβάστε το απ’ τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Σε ένα μίξερ, ρίξτε τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια και χτυπήστε τα. Προσθέστε λίγο-λίγο το μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και, σε ένα ταψί, στρώστε λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
- Απλώστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε στους 170 βαθμούς. Ανάλογα με τον φούρνο, το ψήσιμο θα διαρκέσει από 25 έως 40 λεπτά.
- Θα καταλάβετε ότι το γλυκό έχει ψηθεί με τον εξής τρόπο: τσιμπήστε το με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, το ψήσιμο είναι επαρκές.