Υλικά
- 1 μέτρια πατάτα βρασμένη και λιωμένη
- 1 3/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γραμ. φρέσκια μαγιά ή ένα σακουλάκι ξηρή μαγιά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1 κ. γ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. λάδι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από τις γαρνιτούρες).
- Με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, ανακατέψτε μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιόμορφη μάζα.
- Τοποθετήστε το μείγμα στον κάδο του μίξερ (ή αν δεν έχετε, με τα χέρια) και ζυμώστε για 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και απαλή.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο δοχείο και σκεπάστε τη. Αφήστε τη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (1 ή 2 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου).
- Μοιράστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Σχηματίστε μπαλίτσες και στη συνέχεια πιέστε τες ώστε να γίνουν σαν δίσκοι. Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε 20-30 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Σε μια κατσαρόλα ή φριτέζα βάλτε λάδι να κάψει. Αλευρώστε τα χέρια σας ή και την επιφάνεια που θα δουλέψετε.
- Πάρτε τους δίσκους ζύμης και ανοίξτε τους με τα χέρια σας ή πλάστη, περίπου 20 εκατοστά σε διάμετρο.
- Στη μέση κάντε μια μικρή σχισμή με το δάκτυλο. Αυτή θα βοηθήσει ώστε στο τηγάνισμα να μη φουσκώσει το λάνγκος στη μέση και δεν ψηθεί καλά.
- Τηγανίστε για 2 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα.
- Τοποθετήστε τα τηγανισμένα λάνγκος σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Γαρνίρετε με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας, σκόρδο και τυρί και σερβίρετε.