Υλικά
- 450 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 170 ml αραβοσιτέλαιο
- 100 γρ. λευκή ζάχαρη
- 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές κονιάκ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Στον κάδο ανακατεύετε όλα τα υγρά και προσθέτετε τη ζάχαρη.
- Χτυπάτε στο μίξερ μέχρι για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι και σε δόσεις το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να αποκτήσετε μία απαλή ζύμη.
- Χωρίζετε τη ζύμη σε 3 μέρη και τα 2/3 τα απλώνετε με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες, διαμέτρου 28-30 εκ. και το 1/3 το χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε τα κορδόνια στο πάνω μέρος της.
- Ψήνετε την πάστα φλώρα φράουλα στον αέρα, στους 175 °C για 35-40 λεπτά, την αφήνετε να κρυώσει πριν την κόψετε.