Υλικά
- 250 γρ. τορτελίνια (με προσούτο ή τυρί)
- 300 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
- 1 λουκάνικο
- 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ½ κουταλιά βούτυρο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- μπούκοβο
- ¼ φλιτζ. αλεύρι
- 3 φλιτζ. ζωμό χορταρικών ή κοτόπουλου
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα στο χέρι
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- ½ φλιτζ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
- ½ φλιτζ. γιαούρτι πλήρες
- αλάτι
- πιπέρι
- φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή 2 κουταλιές πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
- Ρίχνετε αρχικά στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Μόλις αρχίσουν να τσιτσιρίζουν, βάζετε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5 λεπτά περίπου και το λουκάνικο.
- Προσθέτετε μετά το σκόρδο και το μπούκοβο (στη μύτη του κουταλιού ή ανάλογα πόσο δυνατή θέλετε τη σούπα) και τα ανακατεύετε όλα μαζί για 1 λεπτό περίπου.
- Πασπαλίζετε με το αλεύρι και, πάλι για 1 λεπτό, ανακατεύετε.
- Ρίχνετε τον ζεστό ζωμό στην κατσαρόλα, τα ντοματάκια που ‘χετε ψιλοκόψει, τον πελτέ και τα τορτελίνια.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τα αφήνετε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το τριμμένο τυρί στην καυτή σούπα, το σπανάκι, ανακατεύετε καλά, βάζετε το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ξανά.
- Προτού αποσύρετε, αρωματίζετε με τον βασιλικό ή το πέστο.