Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
- 4 πράσα (το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες)
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 χούφτες ρύζι
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Σκεπάζετε αρχικά τον πάτο μιας κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί με τα πράσα.
- Μόλις γυαλίσουν, προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και σκεπάζετε να μαραθεί. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του οπότε δεν προσθέτετε αμέσως νερό παρά στην συνέχεια.
- Αφού μαραθεί το σπανάκι, ρίχνετε τον άνηθο, το ρύζι, 2 κούπες τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζετε για 10′ ακόμα ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει το ρύζι.
- Στη συνέχεια αποσύρετε το φαγητό από την φωτιά, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.
- Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.