Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
  • 4 πράσα (το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες)
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 χούφτες ρύζι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζετε αρχικά τον πάτο μιας κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί με τα πράσα.
  2. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτετε το σπανάκι, ανακατεύετε και σκεπάζετε να μαραθεί. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του οπότε δεν προσθέτετε αμέσως νερό παρά στην συνέχεια.
  3. Αφού μαραθεί το σπανάκι, ρίχνετε τον άνηθο, το ρύζι, 2 κούπες τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Βράζετε για 10′ ακόμα ανακατεύοντας συχνά να μην κολλήσει το ρύζι.
  5. Στη συνέχεια αποσύρετε το φαγητό από την φωτιά, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνετε σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.
  6. Σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.