Υλικά
- 50 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
- 600 ml κρέμα γάλακτος
- 250 ml γάλα πλήρες
- 3 κ. σ. σκόνη ζελατίνης
- 1/4 κούπας λευκή ζάχαρη
- 1 κ. σ. κρύο νερό
- 1 στικ βανίλιας
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβετε σε μία βάση κοπής κατά μήκος το λοβό της βανίλιας και με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρείτε τους σπόρους από το εσωτερικό της και τους τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτετε στη συνέχεια, το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκινήσει το μείγμα να βράζει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη λευκή σοκολάτα.
- Αφήνετε στην άκρη για 2-3 λεπτά. Κατόπιν, με το σύρμα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς το μείγμα.
- Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύετε τη ζελατίνη στο κρύο νερό.
- Στη συνέχεια τοποθετείτε το μπολάκι σε μπεν μαρί (μέσα σε ένα μεγαλύτερο σκεύος γεμάτο μέχρι να 2/3 με βραστό νερό) και ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς.
- Αδειάζετε το μείγμα της ζελατίνης στην κρέμα και ανακατεύετε καλά. Μόλις κρυώσει ελαφρά το μείγμα αδειάζετε σε μπολάκια ή ποτήρια και καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη.
- Τοποθετείτε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κομμένη κουβερτούρα.
- Αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να προκύψει ένα λείο αποτέλεσμα.
- Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε.