Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. κόκκινο μπαλσάμικο
- 1 κ. γ. μέλι
- 3 κ. σ. μουστάρδα σκόνη
- 3 κ. σ. νερό
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 δάφνη
- δεντρολίβανο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένετε τις πατάτες και τις βάζετε στη γάστρα με τη δάφνη, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ βάζετε το ψαρονέφρι και χτυπάτε τα υλικά για το μαρινάρισμα.
- Ρίχνετε τη μαρινάδα στο ψαρονέφρι και το αφήνετε στο ψυγείο.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες προσθέτετε το ψαρονέφρι με τη μαρινάδα και ψήνετε για 20 λεπτά με κλειστό το καπάκι της γάστρας.
- Ανοίγετε το καπάκι και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.