Υλικά
- 200 γρ. (1,5 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. (1/4 φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
- 65 ml ελαιόλαδο και λίγο περισσότερο για την επάλειψη της ταρτιέρας
- 65 ml παγωμένο νερό
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε αρχικά το ελαιόλαδο και το νερό, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός ή ένα σύρμα.
- Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ανακατεύετε 200 γρ. (1,5 φλιτζάνι) αλεύρι με το αλάτι. Χύνετε το μείγμα λαδιού/νερού σε αυτό.
- Ζυμώστε τα υλικά χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός ή αν δεν έχετε ένα, τα χέρια σας. Η ζύμη θα είναι εύθρυπτη στην αρχή, αλλά θα πρέπει να ενώνεται μετά από δύο έως τρία λεπτά ζυμώματος.
- Στην περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ χαλαρή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, αλλά να είσαστε προσεκτικοί ώστε η ζύμη να μην γίνει πολύ μαλακή.
- Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
- Απαλά μεταφέρετε την επίπεδη ζύμη σε μία (ελαφρώς λαδωμένη) ταρτιέρα και την απλώνετε με τα δάχτυλά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
- Τοποθετείτε την ταρτιέρα με τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κορόμηλα και κόβετε κάθε μισό σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα αλεσμένα αμύγδαλα με την υπόλοιπη (50γρ. ή 1/4 φλιτζανιού) ζάχαρη και την κουταλιά της σούπας αλεύρι.
- Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και απλώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες κορόμηλων στην κορυφή.
- Πασπαλίζετε την τάρτα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. Την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρετε.