Υλικά

  • 200 γρ. (1,5 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. (1/4 φλιτζανιού) καστανή ζάχαρη
  • 65 ml ελαιόλαδο και λίγο περισσότερο για την επάλειψη της ταρτιέρας
  • 65 ml παγωμένο νερό
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε αρχικά το ελαιόλαδο και το νερό, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός ή ένα σύρμα.
  2. Σε ένα πυρίμαχο μπολ, ανακατεύετε 200 γρ. (1,5 φλιτζάνι) αλεύρι με το αλάτι. Χύνετε το μείγμα λαδιού/νερού σε αυτό.
  3. Ζυμώστε τα υλικά χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός ή αν δεν έχετε ένα, τα χέρια σας. Η ζύμη θα είναι εύθρυπτη στην αρχή, αλλά θα πρέπει να ενώνεται μετά από δύο έως τρία λεπτά ζυμώματος.
  4. Στην περίπτωση που η ζύμη είναι πολύ χαλαρή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, αλλά να είσαστε προσεκτικοί ώστε η ζύμη να μην γίνει πολύ μαλακή.
  5. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό σχήμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  6. Απαλά μεταφέρετε την επίπεδη ζύμη σε μία (ελαφρώς λαδωμένη) ταρτιέρα και την απλώνετε με τα δάχτυλά, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές.
  7. Τοποθετείτε την ταρτιέρα με τη ζύμη στο ψυγείο και την αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
  8. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση. Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κορόμηλα και κόβετε κάθε μισό σε λεπτές φέτες.
  9. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα αλεσμένα αμύγδαλα με την υπόλοιπη (50γρ. ή 1/4 φλιτζανιού) ζάχαρη και την κουταλιά της σούπας αλεύρι.
  10. Βγάζετε την τάρτα από το ψυγείο και απλώνετε το μείγμα πάνω στη ζύμη. Στη συνέχεια, τοποθετείτε τις φέτες κορόμηλων στην κορυφή.
  11. Πασπαλίζετε την τάρτα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  12. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο στους 200°C για 45 λεπτά. Την βγάζετε από τον φούρνο και την αφήνετε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρετε.