Υλικά

  • 12 αγκινάρες μεγάλες φρέσκες
  • 2 κ. σ. βούτυρο για το ταψί
  • ½ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις αγκινάρες και κόβετε τα κοτσάνια τους στη βάση για να στέκονται στο ταψί.
  2. Αφαιρείτε τα φύλλα και το εσωτερικό τους και τις τρίβετε με λεμονόκουπα. Ακολούθως τις βάζετε σε αλατισμένο νερό.
  3. Τις στραγγίζετε και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
  4. Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ μαζί με μισό φλιτζάνι και μαϊντανό.
  5. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε τη γέμιση μέχρι να σωθεί η σάλτσα. Την μοιράζετε μέσα στις αγκινάρες.
  6. Ακολούθως ετοιμάζετε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνετε το βούτυρο και τον διαλύετε μέσα στο αλεύρι ανακατεύοντας καλά.
  7. Ακολούθως ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε μία κρέμα. Πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.
  8. Καλύπτετε τις αγκινάρες με την μπεσαμέλ και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε στο γκριλ.