Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης στους «16» του Europa Conference League κόντρα στη Βίκινγκουρ, η οποία εν γνώσει της χρησιμοποιούσε στις εγχώριες διοργανώσεις ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Στην αποστολή των Ισλανδών για τον πρώτο αγώνα με τους «πράσινους» βρίσκεται και ο 19χρονος Στιγκούρ Θόρντασον, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε ένα σκάνδαλο χωρίς να είναι δική του η ευθύνη για αυτό.

Συγκεκριμένα, η Βίκινγκουρ τον απέκτησε τον Ιανουάριο και μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής. Αυτό, όμως, δεν επηρέασε την αντίπαλο του Παναθηναϊκού, η οποία τον χρησιμοποιούσε συνεχώς στα παιχνίδια της το διάστημα που ο παίκτης δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Αυτό, φυσικά, είχε ως αποτέλεσμα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισλανδίας να τιμωρήσει το κλαμπ με χρηματικά πρόστιμα, αφού αυτό προβλέπει ο κανονισμός, αλλά τα ποσά ήταν τόσο μικρά ώστε η διοίκηση και ο προπονητής να αποφασίσουν ότι… αξίζει ο κόπος.

Ο στόχος του προπονητικού τιμ, όπως είπε και ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Καρλ Άρναρσον, ήταν ο παίκτης να προσαρμοστεί στην ομάδα όσο το δυνατόν πιο σύντομα, οπότε τον έβαζαν να παίζει και δέχονταν να πληρώσουν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν.