Υλικά
- 1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5-6 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζάνι φακές
Εκτέλεση
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνετε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο.
- Προσθέτετε τις φακές, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 25΄.
- Προσέχετε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που σας έχει μείνει.
- Φροντίζετε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
- Τοποθετείτε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ.
- Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.