Υλικά

  • 1 χοντρή ροδέλα κρεμμυδιού
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5-6 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι φακές

Εκτέλεση

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αρκετό νερό που βράζει ρίχνετε τη ροδέλα κρεμμυδιού, τα κλωναράκια μαϊντανού και τη μία σκελίδα σκόρδο.
  2. Προσθέτετε τις φακές, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου 25΄.
  3. Προσέχετε να παραμείνουν τρυφερές. Τις στραγγίζετε και πετάτε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
  4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατεύετε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και τη μία σκελίδα σκόρδο που σας έχει μείνει.
  5. Φροντίζετε το μείγμα απλώς να ζεσταθεί, όχι να βράσει.
  6. Τοποθετείτε τις χλιαρές φακές σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια, το μαϊντανό και τη βινεγκρέτ.
  7. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.