Υλικά
- 1 φλ. ρύζι αρμπόριο
- 1 κύβο ζωμού λαχανικών
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 4 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. άσπρο κρασί
- 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Διαλύετε το ζωμό σε 2-3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε 2 κουταλιές βούτυρο και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε την κολοκύθα και σοτάρετε.
- Μετά, βάζετε το φασκόμηλο, λίγο αλάτι και πιπέρι, το ρύζι και ανακατεύετε.
- Ακολούθως, ρίχνετε λίγο – λίγο το ζωμό ανακατεύοντας κάθε φορά για να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και μετά να προσθέσετε επιπλέον.
- Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός. Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να έχει κολλώδη υφή.
- Τελειώνετε τη συνταγή προσθέτοντας μέσα στο ριζότο 1 κουταλιά βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα.