Υλικά
- 1 κιλό φύλλα τρυφερού σπανακιού
- 1 πακέτο λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
- 400 γρ. φρέσκια αναρή λιωμένη με πιρούνι
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι + 1 φλ. τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
- 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά, ζεσταίνετε σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια, σε μέτρια φωτιά, να μαραθούν.
- Προσθέτετε το σπανάκι, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί, να μαλακώσει, να πιει όλο το νερό του και να στεγνώσει.
- Ανακατεύετε μέσα τον άνηθο και το αδειάζετε σε σουρωτήρι για να κρυώσει και να στεγνώσει εντελώς.
- Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ την αναρή, προσθέτετε τα αβγά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.
- Ύστερα, προσθέτετε μέσα το κρύο σπανάκι και τα ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.