Υλικά

  • 1 κιλό φύλλα τρυφερού σπανακιού
  • 1 πακέτο λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
  • 400 γρ. φρέσκια αναρή λιωμένη με πιρούνι
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι + 1 φλ. τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
  • 2 κοφτές κουταλιές βούτυρο  + επιπλέον για άλειμμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ζεσταίνετε σε μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα τα κρεμμυδάκια, σε μέτρια φωτιά, να μαραθούν.
  2. Προσθέτετε το σπανάκι, το αλατοπιπερώνετε και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί, να μαλακώσει, να πιει όλο το νερό του και να στεγνώσει.
  3. Ανακατεύετε μέσα τον άνηθο και το αδειάζετε σε σουρωτήρι για να κρυώσει και να στεγνώσει εντελώς.
  4. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ την αναρή, προσθέτετε τα αβγά, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.
  5. Ύστερα, προσθέτετε μέσα το κρύο σπανάκι και τα ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.