Υλικά

  • 100 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια, αποφλοιωμένα
  • 30 ml γάλα αμυγδάλου
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 20 γρ. κακάο
  • λίγο αλάτι, στη μύτη του κουταλιού

Εκτέλεση

  1. Βάζετε αρχικά στο φούρνο, σε λαδόκολλα στο ταψί τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα ψήνετε στον αέρα στους 180ο C για 8 λεπτά.
  2. Τα βάζετε στο μούλτι αλέθοντας τα καλά, να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι.
  3. Προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη χτυπώντας τα.
  4. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο γάλα αμυγδάλου, να αποκτήσει το μίγμα την σωστή υφή.
  5. Το αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.