Υλικά
- 100 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια, αποφλοιωμένα
- 30 ml γάλα αμυγδάλου
- 30 γρ. ζάχαρη
- 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 20 γρ. κακάο
- λίγο αλάτι, στη μύτη του κουταλιού
Εκτέλεση
- Βάζετε αρχικά στο φούρνο, σε λαδόκολλα στο ταψί τα ψιλοκομμένα φουντούκια και τα ψήνετε στον αέρα στους 180ο C για 8 λεπτά.
- Τα βάζετε στο μούλτι αλέθοντας τα καλά, να γίνουν σαν χοντρό αλεύρι.
- Προσθέτετε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, το αλάτι και τη ζάχαρη χτυπώντας τα.
- Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο γάλα αμυγδάλου, να αποκτήσει το μίγμα την σωστή υφή.
- Το αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.