Υλικά
- 1,5 κιλό βύσσινα
- 2 κιλά ζάχαρη
- 4,5 κούπες του τσαγιού νερό
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Αρχικά αφαιρείτε από τα βύσσινα τα κοτσάνια, τα πλένετε πολύ καλά, τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα μαζί με το νερό και την ζάχαρη.
- Τα βάζετε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση θα χρειαστεί για αρκετή ώρα να ξαφρίσετε με μια τρυπητή κουτάλα.
- Βράζετε περίπου 40 λεπτά και ρίχνετε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε για ακόμη 5 περίπου λεπτά και σβήνετε το μάτι.
- Αφήνετε να κρυώσει, ξαφρίζετε και βάζετε ένα σουρωτό μέσα σε μια λεκάνη. Ρίχνετε τα βύσσινα με τη βυσσινάδα μέσα στο σουρωτό.
- Αυτό που θα μείνει στην λεκάνη είναι η βυσσινάδα την οποία φυλάτε σε καθαρά και αποστειρωμένα μπουκάλια, κατά προτίμηση στο ψυγείο.
- Εάν θέλετε να την φυλάξετε στο ντουλάπι, πρέπει να τη βράσετε λίγο ακόμη ώστε να γίνει πιο πηχτή.
- Σερβίρετε σε ποτήρι βάζοντας 2-3 δάκτυλα βυσσινάδα, παγάκια και δροσερό νερό.