Υλικά
- 650 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
- 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μοσχολέμονου τριμμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές πάστα με βάση το κάρυ
- μιάμιση κούπα γάλα καρύδας
- 1 μικρό φλιτζανάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 2 κουταλιές σόγια σως
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου και το σωτάρουμε ελαφρά να πάρει χρώμα.
- Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την πάστα κάρυ, το μισό γάλα καρύδας με την σόγια σως και την πιπερόριζα.
- Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1-2 λεπτά για να βγάλουν αρώματα.
- Προσθέτουμε ξανά τα κομμάτια του κοτόπουλου και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μοσχολέμονο και το βασιλικό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Σερβίρουμε αν θέλουμε το κοτόπουλο με ρύζι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.