Υλικά

  • 650 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μοσχολέμονου τριμμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές πάστα με βάση το κάρυ
  • μιάμιση κούπα γάλα καρύδας
  • 1 μικρό φλιτζανάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 2 κουταλιές σόγια σως

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο λάδι, το τριμμένο κρεμμύδι και σκόρδο και τα κομμάτια του κοτόπουλου και το σωτάρουμε ελαφρά να πάρει χρώμα.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μια πιατέλα.
  3. Προσθέτουμε στο τηγάνι την πάστα κάρυ, το μισό γάλα καρύδας με την σόγια σως και την πιπερόριζα.
  4. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1-2 λεπτά για να βγάλουν αρώματα.
  5. Προσθέτουμε ξανά τα κομμάτια του κοτόπουλου και το υπόλοιπο γάλα καρύδας, κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το μοσχολέμονο και το βασιλικό και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  7. Σερβίρουμε αν θέλουμε το κοτόπουλο με ρύζι και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.