Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 800 γρ. αχιβάδες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 4 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα μακαρόνια για λίγα λεπτά και τα αποσύρετε από τη φωτιά λίγο πριν γίνουν al dente.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το μισό ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.
  3. Ρίχνετε τις αχιβάδες και μετά το κρασί, σκεπάζετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να ανοίξουν όλες (όποια δεν έχει ανοίξει την πετάτε).
  4. Προσθέτετε το σπαγγέτι, 1/2 φλιτζ. από το νερό όπου έβρασε το σπαγγέτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Προσθέτετε σιγά σιγά ζεστό νερό (από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια) και μαγειρεύετε μέχρι να γίνει al dente, και οι χυμοί από τα όστρακα με το ελαιόλαδο και το άμυλο από τα ζυμαρικά να δημιουργήσουν μια πηχτή σάλτσα.
  6. Πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.