Υλικά
- 4 μπανάνες
- μερέντα
- 3/4 κούπας αλεύρι
- 2 αβγά, χτυπημένα
- 2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
- λάδι για τηγάνισμα
- μίγμα ζάχαρης-κανέλας
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, βγάλτε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίστε το κενό με μερέντα.
- Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά.
- Να προσέξετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο τηγάνισμα.
- Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.