Υλικά
- 1 κιλό σταφύλια
- 3/4 κιλού ζάχαρη
- λίγη αρμπαρόριζα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις ρώγες και βγάζουμε τα κουκούτσια με φουρκέτα ή το ειδικό εργαλείο.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί.
- Όταν το σιρόπι δέσει, ρίχνουμε μέσα τα φρούτα και την αρμπαρόριζα και δένουμε την μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά.
- Χρειάζονται περίπου 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα σταφύλια. Αφήνουμε να κρυώσει η μαρμελάδα και την μοιράζουμε σε βάζα.