Υλικά
- βούτυρο για άλειμμα
- 2 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 2 κ. γλυκού σκόνη κακάο
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αβγά
- 1 3/4 φλ. ηλιέλαιο
- 1 φλ. αριάνι
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 25 γραμ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε με βούτυρο δύο στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22 cm, στρώστε στη βάση τους αντικολλητικό χαρτί, βουτυρώστε το και πασπαλίστε λίγο αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κακάο τη baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και προσθέστε προσεκτικά το ηλιέλαιο.
- Αρχίστε να προσθέτετε στο μείγμα αβγών το αλεύρι σιγά-σιγά, εναλλάσσοντας τις δόσεις με το αριάνι.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέστε και το εκχύλισμα βανίλιας και το κόκκινο χρώμα.
- Μοιράστε το μείγμα στα δύο ταψιά και ψήστε για περίπου 40 λεπτά, στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Με προσοχή αφαιρέστε τα κέικ από τα ταψιά, βγάλτε το αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα κρυώσουν τελείως σε μία σχάρα.
- Στο μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και τα καρύδια πεκάν.
- Απλώστε μια στρώση του frosting πάνω στο ένα κέικ, καπακώστε το με το δεύτερο κέικ και απλώστε όλο το υπόλοιπο frosting γύρω-γύρω, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρο.