Υλικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 3 μεγάλα φύλλα βασιλικού
- 1 και 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα που έχετε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τη ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα βασιλικού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Αφήστε το σιρόπι σας να κρυώσει με τα φύλλα βασιλικού μέσα του.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα καταψυγμένα ροδάκινα μαζί με 1/4 του φλιτζανιού από το σιρόπι που φτιάξατε.
- Μπορείτε να πειράξετε την αναλογία σιροπιού/ροδάκινων ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το σορμπέ.
- Θα έχετε ένα πολύ ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα. Μεταφέρετέ το σε ένα αεροστεγές μπολ και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει καλά.