Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 3 μεγάλα φύλλα βασιλικού
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ροδάκινα που έχετε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βράστε τη ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα βασιλικού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Αφήστε το σιρόπι σας να κρυώσει με τα φύλλα βασιλικού μέσα του.
  3. Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε τα καταψυγμένα ροδάκινα μαζί με 1/4 του φλιτζανιού από το σιρόπι που φτιάξατε.
  4. Μπορείτε να πειράξετε την αναλογία σιροπιού/ροδάκινων ανάλογα με το πόσο γλυκό θέλετε το σορμπέ.
  5. Θα έχετε ένα πολύ ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα. Μεταφέρετέ το σε ένα αεροστεγές μπολ και βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει καλά.