Υλικά
- 1 ματσάκι ρόκα
- 15 ρόγες από κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
- χυμός και ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. μαλακό τυρί
- 50 γρ. blue cheese
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά κόβουμε τις ρόγες του σταφυλιού στη μέση, αν είναι μεγάλες.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρόκα, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα σε μια σαλατιέρα.
- Κόβουμε το τυρί σε φλούδες με το peeler ή από την πλευρά του τρίφτη με τις μακριές εσοχές.
- Γαρνίρουμε τη σαλάτα με τις ρόγες του σταφυλιού, τους ξηρούς καρπούς και τις φλούδες του τυριού.
- Συνοδεύουμε με ψωμί ολικής άλεσης ή άλλο της αρεσκείας μας.