Υλικά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
- 1 λάχανο, μέτριο σφιχτό
- 1 κιλό κιμάς από μοσχαράκι γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθος
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. φρέσκο βούτυρο, λιωμένο
- 3 αβγά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίτρο ζωμός από κρέας ή κρεατόσουπα
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά ζεματίζετε το λάχανο σε νερό που βράζει και χωρίζετε τα φύλλα του.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε σε κάθε φύλλο λάχανου μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά.
- Τυλίγετε καλά, κλείνοντας τη γέμιση μέσα στα λαχανόφυλλα και στρώνετε τους ντολμάδες σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο σε μια στρώση στην κατσαρόλα.
- Τους σκεπάζετε καλά με ένα πιάτο για να μη διαλυθούν στο βράσιμο, προσθέτετε το ζωμό κρέατος, το βούτυρο και το ελαιόλαδο και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 40΄-50΄.
- Διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό του λεμονιού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Σιγά σιγά με μια κουτάλα, προσθέτετε στο μείγμα των αυγών κουταλιές από το ζουμί του φαγητού, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γεμίσει το μπολ.
- Προσθέτετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με τους ντολμάδες και αφήνετε να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει.
- Κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει το αυγολέμονο παντού και κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά.