Υλικά
- ½ κουταλάκι σούπας baking powder
- ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 5 αβγά
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- ½ κούπα γιαούρτι
- ξύσμα και χυμό από 5 λεμόνια
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
- Κόβουμε τα λεμόνια, στραγγίζουμε και σουρώνουμε το χυμό τους.
- Βάζουμε μέσα στο μίξερ τα αβγά και χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα, στη συνέχεια το γιαούρτι και μετά το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα τσέρκι. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
- Βάζουμε το τσέρκι στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
- Βγάζουμε το κέικ και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
- Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε από πάνω αν θέλουμε ξύσμα από λεμόνι.