Υλικά
- 400 γρ. φαρφάλες
- ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ κούπα κουκουνάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 2 κούπες φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα γράφει η συσκευασία τους και τα σουρώνετε.
- Ζεσταίνετε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.
- Βάλτε τα κουκουνάρια και αφήστε τα να κάψουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή.
- Βάλτε το μπλέντερ τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε τα πολύ καλά.
- Συνεχίστε προσθέτοντας το βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη πάστα και βάλτε όσο πιπέρι θέλετε.
- Περιχύνετε το μείγμα πάνω από ζεστά ζυμαρικά, ρίχνετε το τυρί και τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα.