Υλικά
- 2 φλιτζάνια γαρίδες μικρές καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 2 φλιτζάνια ζωμός από λαχανικά ή απλά νερό
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι.
- Ανακατεύουμε για λίγα ακόμα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τον μισό ζωμό και τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αφήνουμε να βράσει.
- Όταν το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε επίσης το μαϊντανό και ανακατεύουμε.