Υλικά

  • 2 φλιτζάνια γαρίδες μικρές καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 φλιτζάνια ζωμός από λαχανικά ή απλά νερό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το σκόρδο.
  2. Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι.
  3. Ανακατεύουμε για λίγα ακόμα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτουμε τον μισό ζωμό και τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και αφήνουμε να βράσει.
  5. Όταν το ρύζι έχει τραβήξει τα περισσότερα υγρά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τον υπόλοιπο ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε επίσης το μαϊντανό και ανακατεύουμε.