Υλικά
- 280 γραμ. αλεύρι για όλες χρήσεις
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. μαργαρίνη
- 1 κ. γλ. μαγιά στιγμής
- 150 ml χλιαρό γάλα (περίπου)
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 100 γραμ. βούτυρο
- 1 αβγό
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε πρώτα το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ψιχουλιάζουμε το μείγμα με τα δάχτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη μαγιά.
- Κάνουμε μια λακκούβα. Διαλύουμε το αλάτι στο γάλα και λίγο λίγο το ρίχνουμε στα υλικά ζυμώνοντας μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
- Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά πάνω στον πάγκο. Αν χρειάζεται, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά.
- Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν είναι κοντά σε ζεστό σημείο θέλει περίπου 1 ώρα.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο. Την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με πλάστη, περίπου 40×15 εκ. Ακουμπάμε το βούτυρο στη μέση του φύλλου.
- Διπλώνουμε τη ζύμη γύρω από το βούτυρο ώστε να το καλύψουμε καλά και πατάμε με τον πλάστη για να πάρει το σχήμα που είχε πριν (40×15). Τη διπλώνουμε στα τρία και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την παγώνουμε για 15΄.
- Την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο με τον πλάστη και γυρνώντας γωνία, τη διπλώνουμε ξανά στα τρία.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία δύο φορές, ξεκουράζοντας τη σφολιάτα για 15΄-20΄ στο ψυγείο κάθε φορά που τη διπλώνουμε. Αφού ξεκουράσουμε τη σφολιάτα μετά τα διπλώματά της, την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη περίπου 30×20 εκ.
- Κόβουμε κατά μήκος το φύλλο σε 2 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 6 κομμάτια. Σύνολο θα έχουμε 12 κομμάτια ζύμης.
- Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλο ακουμπάμε ένα κομμάτι μακρόστενο σοκολάτα.
- Διπλώνουμε το φύλλο και κλείνουμε μέσα τη σοκολάτα. Ακουμπάμε το κρουασάν με την ένωση προς τα κάτω και πατάμε τις άκρες ώστε να φυλακίσουμε τη σοκολάτα μέσα.
- Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα. Καλύπτουμε τα κρουασάν με μεμβράνη ή πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30΄, να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς C. Αλείφουμε τα μίνι κρουασάν με το χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για περίπου 15΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.