Υλικά
- 3 κουτ. αλεύρι
- 1 αβγό
- 3 κουτ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε τον χυλό, κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το σε ένα μπολ μαζί με λίγο αλάτι.
- Κάντε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξτε το αβγό, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει βελούδινο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
- Κόψτε τα κρεμμύδια σε δαχτυλίδια, βάλτε τα μέσα σε παγωμένο νερό και αφήστε τα για 30 λεπτά. Σουρώστε και στεγνώστε τα καλά με χαρτί κουζίνας.
- Ρίξτε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί καλά.
- Πάρτε λίγα λίγα τα κρεμμύδια, βουτήξτε τα στο χυλό και μετά μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε τα και αφήστε τα για λίγο σε χαρτί κουζίνας- σερβίρονται ζεστά.