Υλικά
- 3 ώριμα μάνγκο (800 γρ. καθαρό βάρος)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 185 γρ. νερό
- ξύσμα από 1 λάιμ
- χυμός από 1 λάιμ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μάνγκο από τη φλούδα και το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Αν είναι πολύ ώριμα, τα ανοίγουμε απλώς στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
- Όταν πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει (αφού χλιαρύνει λίγο, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο) και το αδειάζουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας τα μάνγκο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.
- Αλέθουμε τα υλικά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το ρίχνουμε στον κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για δημιουργία σορμπέ.
- Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε να παγώσει καλά στην κατάψυξη για μια-δυο ώρες.
- Προτού σερβίρουμε το σορμπέ, το αφήνουμε για μερικά λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε να σχηματίσουμε μπάλες με το σκουπ.