Υλικά

  • 3 ώριμα μάνγκο (800 γρ. καθαρό βάρος)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 185 γρ. νερό
  • ξύσμα από 1 λάιμ
  • χυμός από 1 λάιμ

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μάνγκο από τη φλούδα και το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Αν είναι πολύ ώριμα, τα ανοίγουμε απλώς στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Όταν πάρει βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό.
  5. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει (αφού χλιαρύνει λίγο, μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο) και το αδειάζουμε στο μπλέντερ προσθέτοντας τα μάνγκο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ.
  6. Αλέθουμε τα υλικά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  7. Το ρίχνουμε στον κάδο της παγωτομηχανής και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης για δημιουργία σορμπέ.
  8. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζουμε να παγώσει καλά στην κατάψυξη για μια-δυο ώρες.
  9. Προτού σερβίρουμε το σορμπέ, το αφήνουμε για μερικά λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε να σχηματίσουμε μπάλες με το σκουπ.