Υλικά
- 4 μοσχαρίσια σνίτσελ, 200γρ. περίπου το καθένα
- 1 κιλό πατάτες, μέτριου ή μικρού μεγέθους
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβετε τις πατάτες στη μέση και έπειτα στο σχήμα που επιθυμείτε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Πασπαλίζετε στη συνέχεια με αλάτι.
- Ετοιμάζετε τα σνίτσελ. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ ενδιάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης ή αντικολλητικό χαρτί και τα χτυπάτε με ένα πλάστη για να λεπτύνουν και να απλώσουν.
- Αφαιρείτε τη μεμβράνη και αλατοπιπερώνετε καλά όλα τα κομμάτια. Βάζετε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε ένα δεύτερο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα φαρδύ μπολ τα χτυπημένα αβγά.
- Περνάτε ένα ένα τα σνίτσελ από το αλεύρι και τα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα.
- Τα βυθίζετε ένα ένα στα χτυπημένα αβγά και με ένα πιρούνι τα κρατάτε για λίγο πάνω από το μπολ για να στραγγίξουν από το πολύ αβγό.
- Τέλος, τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και στις δύο πλευρές τους.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο. Βάζετε ένα ένα τα σνίτσελ και τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Γυρίζετε με προσοχή και τηγανίζετε την δεύτερη πλευρά για 2-3 λεπτά. Αφήνετε τα σνίτσελ σε ένα σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
- Σερβίρετε αμέσως με τις πατάτες προσθέτοντας τις φέτες λεμονιού και μαρούλι.