Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλου στήθος ή μπούτι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 ζουμερά λεμόνια
- 150 ml. λευκό κρασί
- 150 ml. ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- ελαιόλαδο
- κάππαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Στο γουδί πολτοποιούμε λίγο αλάτι, μερικούς κόκκους πιπέρι, λίγο ξύσμα λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.
- Χωρίζουμε το φιλέτο κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας έτσι 2 σνίτσελ από κάθε στήθος.
- Κάνουμε ένα ελαφρύ μασάζ στο κοτόπουλο με το μείγμα που ετοιμάσαμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μόλις ζεσταθούν αρκετά σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα, αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ζωμό, όπου πρέπει να είναι καυτός και το κρασί αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση πριν ξαναβάλουμε τα φιλέτα στο τηγάνι.
- Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η σάλτσα, όσο κρυώνει η σάλτσα θα πήξει ακόμη περισσότερο γι΄αυτό μην αφήσετε να σωθεί η σάλτσα.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού από τα δύο λεμόνια και μερικές φέτες, κουνάμε ελαφρά το τηγάνι και προσθέτουμε την κάππαρη.
- Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και σερβίρουμε με λεπτά ζυμαρικά, ρύζι ή βραστές πατάτες.