Υλικά
- 2 φιλέτα από λευκό ψάρι 150 γραμμάρια το καθένα (γλώσσα, πέρκα)
- 1 κουταλιά της σούπας πάστα κάρυ (trandori)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 150 γραμμάρια φυσικό γιαούρτι
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 χούφτα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
- χυμό λάιμ και ξύσμα από μισό λάιμ
- 1-2 κουταλιές λάδι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ραντίζετε με λίγο λάδι.
- Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας από το γιαούρτι της συνταγής.
- Στη συνέχεια καθαρίζετε το αγγούρι και με τον αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε το αγγούρι σε λεπτές λωρίδες.
- Αμέσως μετά ανακατεύετε τις λωρίδες αγγουριού μαζί με το υπόλοιπο γιαούρτι, τη μέντα και το ξύσμα λάιμ.
- Απλώνετε το μείγμα κάρυ με γιαούρτι στα φιλέτα ψαριού και μετά τα τηγανίζετε σε μέτρια εστία για 3- 5 λεπτά την πλευρά.
- Όταν είναι έτοιμα και πάρουν χρώμα αφαιρείτε από το τηγάνι σερβίρετε τα φιλέτα μαζί με την αγγουροσαλάτα. Ραντίζετε με χυμό λάιμ και σερβίρετε.