Υλικά

  • 500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
  • λίγο αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 1/2 κιλό σπαράγγια
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας ορθογώνιο με διαστάσεις 40 × 25 εκ.
  2. Κόβετε τις άκρες. Τοποθετήστε το φύλλο σε ένα ταψί.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της. Ψήνετε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και πασπαλίζετε με γραβιέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια.
  5. Τοποθετήστε τα όλα πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Αλείψτε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά και σερβίρετε.