Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
  • 2 πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρή σελινόριζα
  • 2 λεμόνια (για το χυμό τους)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού χοντροκομμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαόυρ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κρέας για να φύγουν τα αίματα και να καθαρίσει. Το κόβουμε σε κύβους μεσαίου μεγέθους.
  2. Στη συνέχεια το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, προσθέτουμε το πιπέρι και τη δάφνη και το αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, ανοίγουμε τη φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο.
  4. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Αμέσως μετά προσθέτουμε τους ελαφρώς βρασμένους κύβους κρέατος και τους σοτάρουμε και αυτούς. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
  6. Αφού ρίξουμε το νερό, συμπληρώνουμε τα υλικά με τα μυρωδικά, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μπαχάρι και αλατοπίπερο.
  7. Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για άλλα 45 λεπτά. Αν χρειαστεί, στη διάρκεια του χρόνου αυτού, θα συμπληρώσουμε ζεστό νερό.
  8. Στο χρονικό αυτό σημείο, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα λαχανικά, τα καρότα, τη σελινόριζα, το σέλερι και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί με το κρέας άλλα 45 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.
  9. Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζωμό μέσα από την κατσαρόλα μέσα στον οποίο διαλύουμε το κορν φλάουρ και σουρώνουμε το μείγμα σε σουρωτήρι.
  10. Στο μείγμα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την οποία ανακινούμε ώστε να πάει παντού.
  11. Αφήνουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά για λίγα λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα και στη συνέχεια σερβίρουμε.