Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 αυγά κτυπημένα
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 20 γρ. μαχλέπι
  • 20 γρ. μαστίχα
  • 1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τη μαγιά στο γάλα και την ανακατεύετε να διαλυθεί, προσθέτοντας το αλεύρι. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
  2. Βάζετε σε λεκάνη το αλεύρι και όλα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς, ανακατεύετε και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέστε της λίγο γάλα.
  3. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την τακτοποιείτε μέσα στη λεκάνη. Σκεπάζετε και καλύπτετε τη λεκάνη πρώτα με πετσέτα, μετά από πάνω με κάτι πιο ζεστό και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 6 ώρες.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη που πρέπει να έχει διπλασιαστεί μέσα στη λεκάνη και ζυμώστε την ξανά για 10 λεπτά.
  5. Πλάστε τη σε μπάλα και πιέστε την ελαφρά στο πάνω μέρος. Τοποθετήστε τη σε ταψί με λαδόχαρτο και αλείψτε την με το αυγό.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-45 λεπτά. Η βασιλόπιτα θα πρέπει να ροδίσει ωραία και να γυαλίζει και την καλύπτετε με ζάχαρη άχνη.