Υλικά
- 6 αυγά
- ξύσμα πορτοκαλιού πολύ λεπτό, λιωμένο
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κούπες μέλι
- 1 1/2 κούπες νερό
- 3 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλάκια κανέλα
- λάδι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Χτυπήστε με ένα πιρούνι ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ. Ρίξτε το ξύσμα πορτοκαλιού και όσο αλεύρι χρειαστεί ζυμώνοντας ώσπου να πετύχετε μια ζύμη πολύ σφιχτή.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 8 μέρη και πλάστε 8 μπαλάκια. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να σταθούν για 1 ώρα.
- Ανοίξτε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε. Αλευρώστε την επιφάνεια συχνά για να μην κολλάει η ζύμη. Χρησιμοποιήστε καλύτερα νισεστέ αντί για αλεύρι. Έτσι τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα.
- Κόψτε τα φύλλα σε λωρίδες με 3 εκ. πλάτος και 25 – 30 εκ μήκος. Σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο βάλτε μπόλικο λάδι. Βάλτε το επάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Περάστε την μια άκρη κάθε λωρίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και στερεώστε την τυλίγοντας τη λίγο γύρω από το πιρούνι.
- Με το άλλο σας χέρι κρατήστε την άλλη άκρη της λωρίδας. Βουτήξτε το πιρούνι μαζί με τη ζύμη μέσα στο καυτό λάδι και περιστρέφοντας το τυλίξτε την υπόλοιπη λωρίδα λίγη λίγη καθώς θα ψήνεται γύρω από το πιρούνι.
- Τηγανίστε τις δίπλες ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Μόλις τις βγάλετε ακουμπήστε τες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι τους.
- Βάλτε σε βαθιά κατσαρολίτσα το μέλι με το νερό να βράσουν. Αφαιρέστε τον αφρό και προσθέστε τις δίπλες λίγες λίγες αφήνοντάς τες να βράσουν λίγα λεπτά.
- Όταν τις βγάλετε από το μέλι πασπαλίστε τες με τα καρύδια και την κανέλα που έχετε ανακατέψει προηγουμένως.