Υλικά
- βούτυρο όσο θέλετε
- 5 μήλα καθαρισμένα
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας βανίλια
- 1 κούπα θρυμματισμένα καρύδια
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα καθαρισμένα μήλα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρη, αλεύρι, γάλα, αλάτι, τα καρύδια, τη βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
- Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ’ τα φρούτα και ανακινούμε λίγο. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
- Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα πέσει τότε είναι έτοιμο να την κόψετε.