Υλικά

  • 750 ml γάλα
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 220 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 σελινόριζα περίπου 500 γραμμάρια καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Για να καθαρίσουμε τη σελινόριζα θα χρησιμοποιήσουμε ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορούμε να τη βάλουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
  2. Καθαρίζουμε γύρω-γύρω την εξωτερική φλούδα της σελινόριζας. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως μόλις την καθαρίσουμε για να μην μαυρίσει.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
  4. Δεν θέλουμε να ροδίσει, μόνο να μαλακώσει. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τα κυβάκια σελινόριζας, βάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
  6. Στο χρονικό αυτό σημείο, μεταφέρουμε τη σούπα στο μούλτι και τη χτυπάμε.
  7. Βάζουμε αλατοπίπερο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να δέσει.