Υλικά
- 750 ml γάλα
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 220 γραμμάρια βούτυρο
- 1 σελινόριζα περίπου 500 γραμμάρια καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Για να καθαρίσουμε τη σελινόριζα θα χρησιμοποιήσουμε ένα κοφτερό μαχαίρι. Μπορούμε να τη βάλουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής.
- Καθαρίζουμε γύρω-γύρω την εξωτερική φλούδα της σελινόριζας. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως μόλις την καθαρίσουμε για να μην μαυρίσει.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 100 γραμμάρια βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
- Δεν θέλουμε να ροδίσει, μόνο να μαλακώσει. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα κυβάκια σελινόριζας, βάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
- Στο χρονικό αυτό σημείο, μεταφέρουμε τη σούπα στο μούλτι και τη χτυπάμε.
- Βάζουμε αλατοπίπερο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να δέσει.