Υλικά
- 1 ½ κιλό χοιρινό (λαιμός)
- 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 50 ml λευκό ξηρό κρασί
- 200 γραμμάρια δαμάσκηνα
- 50 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας για να καθαρίσει. Στη συνέχεια με ένα κοφτερό και μακρύ μαχαίρι, το ανοίγουμε προσεχτικά στη μέση, ξεκινώντας από το στενό μέρος.
- Προσέχουμε όσο μπορούμε να μην το σκίσουμε. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Βάζουμε στο μούλτι τα δαμάσκηνα, τα φιστίκια, τη μισή ποσότητα από το κρασί και χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Γεμίζουμε το χοιρινό με το μείγμα και το κεφαλοτύρι και όταν τελειώσουμε παίρνουμε ένα ξύλο για σουβλάκι και το κλείνουμε στο άνοιγμα με ζιγκ ζαγκ.
- Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί, το αλείφουμε με τη μουστάρδα και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί.
- Προσθέτουμε το λάδι και λίγο νερό απλά για να καλυφθεί ο πάτος του ταψιού και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 60 λεπτά.
- Στο χρονικό αυτό σημείο το βγάζουμε από το φούρνο, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί άλλη 1 ώρα. Προσέχουμε να μη στεγνώσει και να μείνει με το λάδι και τη σάλτσα του.