Υλικά
- 200 γρ. μαρμελάδα ανανά ή μάνγκο
- 200 γρ. μαρμελάδα από φρούτα του δάσους
- 200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
- 200 γρ. μαρμελάδα από φράουλα
- 280 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. maizena
- Χυμό από 3 λεμόνια
- 50 γρ. ζελατίνη μουσκεμένη σε κρύο νερό
Εκτέλεση Παίρνουμε 4 κατσαρολάκια και βάζουμε σε κάθε ένα τις μαρμελάδες ξεχωριστά. Προσθέτουμε στο καθένα 70 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. maizena και σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν οι μαρμελάδες και να ανακατευτούν τα υλικά. Μόλις ξεκινήσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τη ζελατίνη που έχουμε μοιράσει στα τέσσερα. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει. Παίρνουμε τα φορμάκια στο σχήμα που μας αρέσει, ρίχνουμε μέσα λίγα από τα μείγματά μας, ξεχωριστά το κάθε χρώμα, και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Σερβίρονται σαν καραμελίτσες.