Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι από αρνί ξεκοκαλισμένο
  • ½ λίτρο λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Βάζουμε το μπούτι αρνιού σε ένα ταψί για να το μαρινάρουμε. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σκόρδο και το ζεστ από το λεμόνι και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 μέρα. Την επόμενη σουρώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα και την κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το αρνί μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με όλο το ζουμί. Περνάμε τη μαρινάτα από σίτα, τη ρίχνουμε πάνω στο αρνί και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο σιγά σιγά για 1,5 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε σε μία πιατέλα κόβοντας σε φέτες και βάζοντας ανάμεσα λίγα φύλλα δυόσμο. Γαρνίρουμε ρίχνοντας επάνω τη μαρινάτα και το χυμό λεμονιού. botrini735x90