Υλικά

  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με την ουρά
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Χυμό και ζεστ από 1 λεμόνι
  • 1 μεγάλο πεπεροντσίνο λεπτοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κόλιανδρο φρέσκο τριμμένο

Εκτέλεση Κάνουμε μία μαρινάτα μαζί με το σκόρδο, το πεπεροντσίνο, το ζεστ και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε μέσα τις γαρίδες και τις αφήνουμε μέσα για 1 ώρα περίπου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, σουρώνουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με τη μαρινάτα, ανακατεύουμε και τελειώνουμε με το κόλιανδρο. botrini735x90