Υλικά

  • 200 γρ. ρύζι jasmin
  • 1 ματσάκι με αρωματικά βότανα ψιλοκομμένα (βασιλικό, μαντζουράνα, μαϊντανό, θυμάρι και εστραγκόν)
  • 4 φιλέτα μπακαλιάρο (των 100 γρ.)
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Ζεστ από 1 λεμόνι τριμμένο
  • 400 γρ. σπαράγγια βρασμένα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Ετοιμάζουμε και βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες. Του βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με το ζεστ από το λεμόνι. Περνάμε τα φιλέτα από τα βότανα, το ελαιόλαδο και τη φρυγανιά και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Σε ένα πιάτο βάζουμε το ρύζι, επάνω το φιλέτο ψαριού και δίπλα τα σπαράγγια. Γαρνίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο. botrini735x90