Υλικά

  • 130 γρ. φαγόπυρο
  • 80 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. maisena
  • 160 γρ. γάλα από ρύζι
  • 130 γρ. marple syrop ή 90 γρ. stevia
  • 50 γρ. φυστικοβούτυρο ή 35 γρ. καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 150 γρ. μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
  • 200 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • 1 στικ βανίλια
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με την μισή ψίχα από τη βανίλια για να αρωματιστεί και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες μήλου, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο σιρόπι. Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινισμένα το φαγόπυρο, τη maisena, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και λίγη κανέλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ψίχα από τη βανίλια και ανακατεύουμε.  Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι μαζί με το καλαμποκέλαιο, μία πρέζα από αλάτι και το ζεστ λεμονιού και χτυπάμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα μήλα, το αρωματισμένο γάλα και ανακατεύουμε.  Ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μία φόρμα 18 -20 εκ. και χώνουμε μέσα ομοιόμορφα τις φέτες μήλου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. botrini735x90