Υλικά
- 500 γραμμάρια παπαρδέλες
- 200 γραμμάρια τυρί του τοστ κομμένο σε κομματάκια
- 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
- 250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις παπαρδέλες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό με 1 κουταλιά της σούπας αλάτι και στη συνέχεια τις στραγγίζετε καλά.
- Τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζετε με ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Ρίχνετε την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το μπέικον και τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά με πιρούνι.
- Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και ψήνετε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.