Υλικά
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/4 φλιτζανιού μαύρη μελάσα
- 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το αλάτι μαζί σε ένα μέτριο μπολ.
- Τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη, το αυγό, το μελάσα και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε το μείγμα αλευριού και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Καλύπτετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί φύλλο λαδόκολλας.
- Τοποθετείτε τη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα μεγάλο πιάτο.
- Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας.
- Τα βουτάτε στο πιάτο της ζάχαρης, πιέζετε απαλά πάνω τους, έτσι ώστε η ζάχαρη να κάτσει καλά στα μπισκότα.
- Ψήνετε για 6 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για να είναι αφράτα και μαλακά.