Υλικά
- 1/2 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
- 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1/5-1 χυμό λεμονιού
- λίγο αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών
- 5 πατάτες
- 1/2 κούπα αρακά
Εκτέλεση
- Πλένετε τα λαχανικά και τα κόβετε.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε νερό, τον κύβο και τα λαχανικά και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
- Σουρώνετε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, κόβετε τις πατάτες, προσθέτετε το καλαμπόκι και βάζετε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο.
- Φτιάχνετε τη σος χτυπώντας σε μιξεράκι (του καφέ) το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
- Βγάζετε από το ψυγείο το μπολ με τα υλικά, τα περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε τη σαλάτα στη σαλατιέρα σερβιρίσματος.
- Διατηρείτε τη σαλάτα κρύα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρετε.