Υλικά
- 800 γραμμάρια χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
- 1 ματσάκι σέλινο
- 3 πράσα
- 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 κρεμμύδι
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζητάτε από το χασάπη να κόψει το χοιρινό σε μερίδες ή το κόβετε εσείς.
- Αρχικά βάζετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ανοίγετε τη φωτιά και περιμένετε να ζεσταθεί.
- Μόλις ζεσταθεί τοποθετείτε μέσα τα κομμάτια του χοιρινού. Σοτάρετε το κρέας.
- Μόλις πάρει χρώμα από τη μια πλευρά, το γυρνάτε από την άλλη.
- Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβετε.
- Στη συνέχεια, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας.
- Μόλις σοταριστούν και αυτά, χαμηλώνετε τη φωτιά και σβήνετε με το λευκό κρασί.
- Στο σημείο αυτό, προσθέτετε στην κατσαρόλα μερικά ποτήρια του κρασιού νερό για να σκεπαστεί το κρέας και τον πελτέ ντομάτας.
- Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αφήνετε να βράσει το κρέας μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζετε νερό και ανοίγετε τη φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, βάζετε μέσα τα σέλινα και τα ζεματάτε για 12 λεπτά.
- Κόβετε τα πράσα σε ροδέλες και τα ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα.
- Αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα. Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.